Zagreb: Oko 700 mališana bez mjesta u vrtiću

OKO 1.400 mališana još je na listama čekanja na mjesto u zagrebačkim dječjim vrtićima, no prema dosadašnjim iskustvima ta se brojka obično prepolovi nakon što roditelji sklope ugovor s vrtićem, pa će ove jeseni vjerojatno ostati neupisano oko 700 djece, rekao je danas u telefonskom razgovoru pročelnik Gradskog ureda za prosvjetu i sport Ivica Lazanja.

Objasnio je da se svake godine u vrijeme upisa ponavlja da roditelji često podnose zahtjeve za upis u više dječjih vrtića. Osim toga, dio roditelja koristi porodni dopust i ne želi sklopiti ugovor dok dijete ne navrši prvu odnosno treću godinu, dodao je.

Najduže liste čekanja još uvijek su u Dubravi, Sesvetama, Malešnici, Jarunu, Trešnjevci i zapadnom dijelu novog Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da u vrtićima u centru grada ima još praznih mjesta, ravnatelji tih vrtića pozvali su roditelje koji rade u centru da djecu upisuju i u te vrtiće koji su im "usput".

Lazanja je napomenuo da se ove jeseni otvara, nakon obnove prostora, po jedna odgojna skupina upravo u četvrtima gdje se traži mjesto više: u Dubravi, Sesvetama i Trešnjevki te da se očekuje skora obnova prostora u Novom Zagrebu gdje su dosada boravili prognanici.

Također je napomenuo da je najavljeno otvaranje nekoliko novih privatnih vrtića, ali i dodao da su u njih cijene drugačije nego u gradskim vrtićima gdje roditelji plaćaju do 400 kuna mjesečno.

U zagrebačke vrtiće 1. rujna će prvi put krenuti oko 6.000 mališana, dok ih se ukupno upisalo njih 30.000.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara