Zagreb: Osumnjičen za krijumčarenje 91 tone sira

ZAGREBAČKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 38-godišnjaka kojeg sumnjiči da je tijekom prošle godine u Hrvatsku "prošvercao" više od 91 tone sira, vrijednog oko 1,2 milijuna kuna.

Neplaćanjem carinskih i poreznih pristojbi 38-godišnjak, odgovorna osoba jednog zagrebačkog trgovačkog društva, državni je proračun oštetio za 664 tisuće kuna, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja nije otkrila identitet osumnjičenika.

Sireve "Gouda" i "Edam" osumnjičeni je u Hrvatsku unio u četiri navrata, preko graničnog prijelaza Bregana. Skladištio ga je u ranije unajmljenom skladištu Veletržnice u Zagrebu, odakle ga je isporučivao raznim poduzećima širom Hrvatske, tvrdi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uvezeni sir u poslovnoj je dokumentaciji legalizirao na način da je izradio četiri lažne carinske deklaracije, koje je u svoj tvrtki proknjižio kao ulaznu dokumentaciju za sir. Tako izrađene deklaracije prikazivao je kao prave i kod carinskih i poreznih tijela, tvrdi policija.

Nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora, zloporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara