Zagreb: Osumnjičeni za pucanje iz automobila priznao krivnju

JUČER uhićeni 31-godišnjak policiji je priznao da je iz pištolja pucao u zrak iz automobila na zagrebačkoj Savskoj cesti i dragovoljno pokazao mjesto gdje je, nakon što ga je vidjela policija, bacio pištolj.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je osumnjičeni u policijskoj postaji jučer u potpunosti priznao krivnju, a nakon toga policija je u grmlju uz Savsku cestu pronašla 9-milimetarski plinski pištolj marke ´Vektor´ iz kojega je navodno pucano.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari, te prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira i neprijavljenog boravišta.

U noći s nedjelje na ponedjeljak oko 2,40 sati policijska ophodnja je na raskrižju Savske i Tratinske ulice primijetila automobil ´ford escort´ koji je velikom brzinom skrenuo u Tratinsku, te se uz škripu guma naglo okrenuo i vratio u Savsku.

Mimoišavši se s policijskim automobilom, muškarac iz ´forda´ kroz otvoreni je prozor iz pištolja ispalio desetak hitaca u zrak, a policajci su odmah krenuli za njim, ali su ga kod Savskog mosta izgubili iz vida.

Zatražili su pojačanje. Oko 3,20 sati policajci iz maksimirske postaje zaustavili su navedeni automobil kod benzinske crpke na Slavonskoj aveniji. U njemu su bili 31-godišnji muškarac i 19-godišnja djevojka.

Zagrebačka policija jučer je izvijestila da se muškarac opirao privođenju u policijsku postaju i pokušavao pobjeći, te da se u jednom trenutku istrgnuo i glavom razbio vjetrobransko staklo na zadnjim vratima policijskog vozila, lakše se ozlijedivši.

Nakon što su policajci upotrijebili sredstva prisile priveli su ga u postaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara