Zagreb: Otvorena hitna stomatološka služba u Sigetu

TREĆA ordinacija Hitne stomatološke službe u Zagrebu svečano je danas otvorena u Sigetu u aveniji Većeslava Holjevca 22.

Uz Hitnu stomatološku službu poliklinike u Perkovčevoj ulici i Novoj bolnici u Dubravi, koje rade od svibnja 2001., uslugu stomatologa noću i blagdanom lakše će moći koristiti i građani Zagreba i Zagrebačke županije južno od Save, uključujući i Veliku Goricu.

´Na tom je području vrlo veliki broj radno aktivnog stanovništva, preko 200.000 osiguranika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) koji su zbog radnog vremena najčešće prisiljeni ići stomatologu navečer´, kazao je voditelj Hitne stomatološke službe grada Zagreba Vladimir Bratolić.

Hitna stomatološka služba u Sigetu započela je probni rad u studenom prošle godine, svaki dan od 22 sata do šest ujutro, te nedjeljom i blagdanom cijeli dan. Ordinacija ne radi subotom, jer na taj dan redovito rade svi drugi domovi zdravlja u gradu, ističe Bratolić.

U ordinaciji u Sigetu rade tri mlada stomatologa, a za uređenje je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 50.000 eura. Rad hitne službe u Sigetu financirat će HZZO, Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Ukupni godišnji troškovi sve tri hitne stomatološke službe u Zagrebu iznose 1,8 milijuna kuna, rekla je direktorica HZZO-a Ljubica Đukanović.

Radi poboljšanja prevencije iznimno je važno osigurati pružanje zdravstvenih usluga građanima u svim područjima, a ne samo u gradskim centrima, naglasila je Đukanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara