Zagreb: Otvoreno savjetovalište za osobe s invaliditetom

PRVO Savjetovalište za osobe s invaliditetom, kojemu je cilj invalidima i njihovim obiteljima, posebice roditeljima djece s invaliditetom pružiti sve informacije o pravima i mogućnostima koje mogu ostvariti, otvoren je danas u Kumičićevoj ulici u Zagrebu.

Riječ je o prvom takvom Savjetovalištu u Hrvatskoj, rekao je na svečanosti otvorenja dogradonačelnik Milan Bandić.

Savjetovalište su osnovali zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb i zagrebački Centar za socijalnu skrb.

Građani će informacije moći dobiti utorkom i četvrkom od 16 do 19 sati.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreba Branka Čavarović-Gabor navela je da će se u savjetovalištu provoditi individualna i grupna terapija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Gradskog ureda za rad, socijalnu skrb i zdravstvo Zvonimir Šostar rekao je da je otvorenje savjetovališta dio Plana provedbe zagrebačke strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom do 2006, odnosno začetak referalnog centra.

Naveo je da je u Zagrebu 80.119 invalidnih osoba, i da će se uskoro otvoriti još jedno savjetovalište na Peščenici.

Zagreb se obvezao da će do 2006. "srušiti sve barijere" i time invalidima omogućiti pristup javnim ustanovama. Do kraja ove godine invalidne osobe imat će pristup svim zdravstvenim ustanovama i centrima za socijalnu skrb koji nisu u zgradama, spomenicima kulture, rekao je Šostar.

Također je rekao da će zagrebački invalidi do kraja godine dobiti još tri vozila koja će ih besplatno prevoziti svaki dan.

Najavio je kako će se uskoro u Zagrebu otvoriti i ustanova za njegu u kući, u kojoj će invalidi, bez uputnice i samo uz najavu moći ostvariti kućnu njegu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara