Zagreb: Pogrešno osumnjičen za silovanje uhićen zbog ubojstva

ZBOG sumnje da je prošlog mjeseca ubio bivšu stanodavku u Dugom Selu policija je jučer uhitila 21godišnjeg mladića, kojega je lani pogrešno osumnjičila za silovanje 11-godišnje djevojčice u zagrebačkom naselju Lanište.

Ne navodeći mu ime i prezime, zagrebačka policija danas je izvijestila da je osumnjičeni jučer priveden istražnom sucu radi sumnje da je 4. ožujka udarcima rukama u glavu ubio 73-godišnju Magdalenu Kučinu.

Iz odvjetničkih krugova doznaje se da je riječ o Renatu Kušenu, koji je navodno krajem prošle godine kod ubijene kraće vrijeme živio kao podstanar u njezinoj kući u Dugom Selu.

Mrtvo tijelo Magdalene Kučine pronađeno je u kući 10. ožujka, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla nasilnom smrću uslijed nagnječenja mozga.

Policija je u obradi obavila oko 80 obavijesnih razgovora, brojna vještačenja, među kojima i DNA analize, te pretražila stan i automobil osumnjičenoga.

Utvrdila je da je osumnjičeni 4. ožujka iza 19,30 sati došao u kuću Magdalene Kučine, gdje se s njom posvađao zbog navodno preplaćene stanarine za 600 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni ju je zatim na smrt pretukao zadavši joj više udaraca rukom po glavi, te potom pokušao prikriti tragove boravka u kući, a prije izlaska ukrao je telefon koji je poslije pronađen, tvrdi policija.

Na opušku pronađenom u kući ubijene nađeni su tragovi njegove DNA.

Osumnjičeni se jučer branio šutnjom kod istražnog suca, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje.

Kušena je policija prošle jeseni osumnjičila da je u listopadu silovao 11-godišnju djevojčicu, ali je nakon provedene DNA analize oslobođen optužbi i pušten kući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara