Zagreb: Policija traga za trojicom sudionika oružanog obračuna

ISPRED kafića "Stara Knežija", na zagrebačkoj Trešnjevci, danas oko 12,30 sati došlo je do oružanog obračuna trojice muškaraca, koji su nakon što su ispalili desetak hitaca pobjegli s mjesta događaja, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Do obračuna je došlo kada su dvije osobe iz automobila tamne boje, u vožnji zapucale na muškarca koji je stajao ispred lokala. Nakon što im je on uzvratio, sva su trojica pobjegla s mjesta događaja, a policija je pokrenula potragu.

Detalji događaja za sada nisu poznati.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Stanke Saraje, u potragu su uključene sve jedinice zagrebačke policije. Izlazi iz grada su zatvoreni, a mjere opreza na najvišem su stupnju, jer su bjegunci naoružani i opasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da sudionici pucnjave nisu pronađeni, ne zna se je li tko od njih ozlijeđen. Na mjestu događaja, kaže policija, nisu pronađeni tragovi krvi.

U obračunu nije bilo ozlijeđenih prolaznika, a zalutali hitci pogodili su parkirani automobil i poštanski kombi. Vozač poštanskog kombija, koji je u vrijeme propucavanja bio u vozilu, zbog šoka je zatražio liječničku pomoć.

Kafić "Stara Knežija" na Trešnjevci počeo se spominjati kao okupljalište pripadnika podzemlja u vrijeme uhićenja i suđenja tzv. zagrebačkoj mafiji.

U njemu se, prije uhićenja, okupljao dio te organizacije, poznat kao "dečki s Knežije". Njihovi navodni vođe braća Rajko i Velibor Momčilović na suđenju zločinačkoj organizaciji osuđeni su na dugogodišnje zatvorske kazne zbog trgovine i preprodaje droge.

Glasnogovornica policije kazala je kako se današnji obračun, koji se usred dana dogodio u neposrednoj blizini dječjeg igrališta, vrtića i škole, za sada ne može povezivati s bilo kakvim kriminalnim skupinama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara