Zagreb: Potraga za trojicom "reketara"

Zagrebačka policija traga za trojicom muškaraca koji su, zajedno s uhićenim 32godišnjakom, posljednih šest mjeseci "reketarili" 42godišnjeg zagrebačkog poduzetnika, odnosno od njega pokušali iznuditi 60 tisuća eura.

Policija nije otkrila identitet osumnjičenih ni žrtve koju su krajem ožujka i pretukli, no, po riječima policijske glasnogovornice Gordane Vulama, osumnjičeni su policiji, ali i javnosti od ranije poznati po nasilničkim kaznenim djelima.

Od četvorice osumnjičenika policija je uspjela uhititi 32-godišnjeg M.V. koji je, nakon saslušanja u Istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda, zadržan u pritvoru zbog opasnosti od bijega. Za trojicom preostalih - T.J. (47), G.O. (43) i I.Š. (46), raspisana je potraga.

Njih se sumnjiči da su se u listopadu prošle godine dogovorili da će 42-godišnjeg poduzetnika (D.D.) zatražiti 60 tisuća eura ili da četvrtoosumnjičenog I.Š. upiše kao suvlasnika svog ugostiteljskog objekta na području Malinske, a ako žrtva ne pristane dogovoreno je da ga M.V. i T.J. na to prisile fizičkim zlostavljanjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da se I.Š. sredinom listopada susreo sa žrtvom i zatražio da mu prebaci dio vlasništva ugostiteljskog objekta na ime dugovanja koje je poduzetnik ima prema trećoj osobi od koje je I.Š. navodno preuzeo naplatu duga. Poduzetnik je to odbio, pa je nakon nekoliko dana trećeosumnjičeni G.O. od njega zatražio 60 tisuća eura. Kada je poduzetnik i to odbio, prvo i drugoosumnjičeni T.J. i M.V. su 31. ožujka došli u njegovo poduzeće i izudarali ga šakama, gumenom palicom i gumenim čekićem te mu pištoljem zaprijetili da će ga ubiti ako ode na policiju.

Osumnjičeni G.O. je nakon toga sve do 19. travnja mobitelom redovito zvao žrtvu i tražio novac, kažu u policiji koja u interesu daljnje istrage nije željela otkrila druge pojedinosti.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara