Zagreb: Potrošeno 80 posto pričuve za listopad

PROČELNIK Gradskog ureda za financije Slavko Kojić upozorio je danas da je odlukom članova zagrebačkog Gradskog poglavarstva o raspodjeli nepredviđenih rashoda, uglavnom za kulturu i zdravstvo, već iscrpljeno 80 posto tekuće pričuve za listopad.

Na sjednici Gradskog poglavarstva na kojoj je iz tekuće pričuve dodijeljeno više od milijun kuna, Kojić je apelirao na pročelnike da "smanje pritisak na tekuću pričuvu" odnosno da kod prihvaćanja prijedloga za raspodjelu novca iz pričuve vode računa o tome "koliko novca ima u vrećici".

Napomenuo je da je od ukupno 20 milijuna kuna koliko iznosi godišnja pričuva dosad potrošeno 16,3 milijuna.

Na upit na koji način Gradsko poglavarstvo kontrolira način potrošnje novca iz tekuće pričuve, Kojić je rekao da svaki korisnik mora podnijeti godišnji izvještaj o potrošnji novca Gradskom uredu za financije i da, ako ne realizira zacrtani program, novac mora vratiti. Naveo je i kako je teško kontrolirati primjerice novac koji Grad iz pričuve daje za snimanje filmova jer se ne može utvrditi za što je točno novac potrošen budući da jednostavno ulazi u proračun filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najviše novca iz tekuće pričuve danas su dobili "Histrioni", 350.000 kuna, za pokriće materijalnih troškova glumačke družine. Po 100.000 kuna dodijeljeno je za uvođenje rasvjete u Rudnik Zrinski u Parku prirode Medvednica te za nabavku medicinske opreme za potrebe Traumatološkog odjela KB "Merkur" i Hrvatskom crvenom križu za pokaznu vježbu zaštite i spašavanja u posebnim situacijama "Jarun 2004".

Članovi Gradskog poglavarstva danas su utvrdili program za provedbu urbanističko-arhitektonskog natječaja za TEP tj. tematski park od sedam hektara za sport i rekreaciju na Oranicama, kao i program za izradu Urbanističkog plana uređenja "Špansko-Jankomir" što će financirati tvrtka "Munis"d.o.o., po uvjetima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, jer imaju poslovni interes za to područje kao vlasnici i izvođači da se što brže dovrši postojeće stambeno naselje u Španskom.

Nakon što je zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić tražio da se svim članovima Poglavarstva dade na uvid parcelacijski elaborat i tzv. tehničke pauze, u nastavku sjednice je donesen i zaključak o zamjeni nekretnina s ErsteandSteiermaerkische bankom i "Megradom" d.o.o. na Trešnjevki kako bi Grad došao u posjed zemljišta za izgradnju prometnice u produžetku Pasarićeve ulice.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara