zagreb: prosvjed radnika "Croatia busa" pred gradskim poglavarstvom

Radnici "Croatia busa" koji su danas prosvjedovali ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva tvrde kako im je obećano da će sutra gradonačelnica Vlasta Pavić potpisati ugovor o deblokadi računa toga prijevozničkog poduzeća.

Račun "Croatia busa" je blokiran jer poduzeće duguje Gradu Zagrebu 5,9 milijuna kuna s kamatama za komunalnu naknadu, a krajem svibnja Gradsko poglavarstvo donijelo je zaključak o stavljanju imovine "Croatia busa" pod hipoteku kao jamstvo za deblokadu računa.

"Nama je jedino bitna realizacija zaključaka Gradskog poglavarstva kako bi se radnicima omogućilo odrađivanje duga prema Zagrebu i očuvanje 350 radnih mjesta", rekla je Marija Gorički Dukić ispred stotinjak članova Sindikata profesionalnih vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako gradonačelnica sutra u 10,45 sati ne primi sindikalno izaslanstvo i ne potpiše ugovor, radnici će nastaviti mirni prosvjed okupljanjem ispred Gradskog poglavarstva i vožnjom autobusa kroz grad, dodala je Gorički Dukić.

Procijenjena vrijednost nekretnina u Heinzelovoj ulici iznosi 13,1 milijuna eura, što je višestruko veća svota od samoga duga, dodao je predsjednik Radničkog vijeća "Croatia Busa" Ivan Vrkić.

Ispred zgrade Gradskog poglavarstva danas se okupilo i dvadesetak bivših radnika "Croatia busa" iz konkurentskog Novog sindikata, koji traže raščišćavanje kriminala i smjenu Uprave te tvrtke, no nisu zabilježeni nikakvi izgredi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara