Zagreb: Seminar o strategijama učenja i poučavanja o holokaustu

Na trodnevnom seminaru o strategijama učenja i poučavanja o holokaustu koji sutra počinje u Zagrebu sudjelovat će više od sedamdeset učitelja osnovnih i nastavnika srednjih škola iz čitave Hrvatske, najavljeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Seminar "Strategije učenja i poučavanja o holokaustu II" organiziraju hrvatski Zavod za školstvo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo kulture, Spomen-područje Jasenovac, izraelski Yad Vashem te radna skupina za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu.

Na otvaranju seminara govorit će pomoćnik ministra znanosti Martin Oršolić, pomoćnica ministra kulture Branka Šulc te ravnatelj Zavoda za školstvo Vinko Filipović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na seminaru će govoriti domaći i strani stručnjaci, uz ino, o poučavanju o holokaustu u HNOS-u za povijest, kako poučavati o nacističkoj ideologiji, uporabi vizualnih izvora u nastavi povijesti te projektu razvijanja nastavnih materijala za prevenciju antisemitizma i ostalih oblika diskriminacije. Tijekom seminara bit će održano i nekoliko radionica.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara