Zagreb: Sindikat profesionalnih vozača ˝Croatia busa˝ sutra s Račanom

STOTINJAK adnika ´Croatia busa´ razišlo se nakon jednosatnog prosvjeda s Markova trga nakon obećanja da će ih sutra primiti premijer Ivica Račan.

Članovi Sindikata profesionalnih vozača i automehaničara, koji podupiru sadašnju upravu ´Croatia busa´, traže da Vlada osigura deblokadu ulaza u tvrtku koji su prije mjesec dana zapriječili članovi konkurentskih sindikata.

Sindikalci bi o tome sutra trebali razgovarati s premijerom, ministricom pravosuđa Ingrid Antičević Marinović i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Prosvjednike je danas u ime Vlade primio predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović, koji smatra da treba saslušati sve strane upletene u slučaj ´Croatia bus´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Svi subjekti moraju poštovati institucije pravne države koje moraju biti učinkovite i hitno utvrditi činjenice´, rekao je Begović.

Četrdesetak članova Novoga sindikata i Sindikata pomorstva i veza blokiralo je ulaz u tvrtku tražeći sankcioniranje navodnih malverzacija bivšeg direktora ´Croatia busa´ Leona Sulića.

Sindikat profesionalnih vozača tvrdi da su njihovi kolege izmanipulirani kako bi tvrtka završila u stečaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara