Zagreb: Sindikat traži odgovornost direktora Gradskih groblja

SINDIKAT komunalnih radnika Hrvatske zatražio je danas od Grada Zagreba da ustanovi odgovornost direktora Gradskih groblja Darka Borovine za sve promašaje i nezakonitosti koje je učinio u protekle dvije godine.

"Sindikat očekuje od Skupštine trgovačkih društava Grada da na sutrašnjoj sjednici donese odluke u vezi Borovine jer više neće moći sprječavati spontane reakcije radnika koji su nezadovoljni njegovim ponašanjem", rekla je čelnica sindikata Ankica Svoboda na konferenciji za novinare.

Ona tvrdi da Borovina, koji je prije dvije godine imenovan za direktora tvrtke, ne poštuje Zakon o radu, ni Zakon o javnoj nabavi niti kolektivni ugovor.

Borovina je oštetio tvrtku za oko tri milijuna kuna jer je dao izraditi grobnice na Markovu polju po nevažećem ugovoru i 65 posto višoj cijeni, a revizija je kasnije utvrdila da je Borovina radio suprotno Zakonu o javnoj nabavci, rekla je Svoboda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je bivši voditelj sektora nabave i prodaje Davor Ožvald prijavio direktora zbog negospodarskog ponašanja, Borovina mu je u travnju dao izvanredni otkaz, a na posao ga nije primio niti nakon što je to sud naložio, i to još u srpnju.

U sindikatu također upozoravaju da radnici Gradskih groblja rade u teškim uvjetima, a Borovina nije ispunio obećanje da će im osigurati kvalitetniju zaštitnu opremu i bolji vozni park.

Svoboda kaže da je njezin sindikat "trn u oku" Borovini pa on sada s ljudima koje je osobno zaposlio želi osnovati novi sindikat, zbog čega su radnici jako ogorčeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara