Zagreb: Studij medicine na engleskom jeziku

MEDICINSKI fakultet Sveučilišta u Zagrebu u sljedećoj akademskoj godini (2003./2004.) uvest će program dodiplomskog studija medicine na engleskom jeziku u trajanju od 12 semestara (6 godina), rečeno je na tom fakultetu.

Osim kompletne nastave i obuke na engleskom jeziku, prednost programa, kako ističu na Medicinskom fakultetu, leži i u modificiranom programu prilagođenom američkim i europskim standardima te međunarodnim nostrifikacijskim ispitima.

Za studij medicine na engleskom jeziku postoji interes, kako među strancima, djecom naših iseljenika treće i četvrte generacije, tako i među hrvatskim građanima koji taj studij žele studirati na engleskom jeziku, rečeno je na fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na studij će se upisati do 50 studenata za osobne potrebe, a cijena studiranja je sedam tisuća eura godišnje ili 7200 eura u dvije rate, prije početka svakog semestra.

Prijave se primaju do 4. srpnja za prvi upisni rok, odnosno do 3. rujna za drugi upisni rok. Razredbeni ispit će se provoditi iz biologije, kemije i fizike na engleskom jeziku 11. srpnja u prvom roku, a 5. rujna u drugom roku.

Kandidati moraju imati završenu četverogodišnju srednju školu, dobro poznavati engleski jezik i imati solidna predznanja iz biologije, kemije i fizike.

O programu studija podrobnije će izvijestiti predstavnici zagrebačkoga Medicinskog fakulteta na konferenciji za novinstvo 29. svibnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara