Zagreb: Trojica uhićena pri preprodaji pola kilograma heroina

NAKON višemjesečne akcije u kojoj se policija koristila i mjerama tajnog nadzora uhićen je 36-godišnji hrvatski državljanin i dvojica Makedonaca kod kojih je pronađeno oko pola kilograma heroina, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Hrvatski državljanin i Makedonci u dobi od 26 i 29 godina uhićeni su prekjučer, a sumnjiči ih se za prodaju heroina. Policija nije otkrila njihov identitet i mjesto uhićenja.

Na temelju naloga zagrebačkog Županijskog suda policija je u višemjesečnoj akciji koristila mjere kojima se privremeno ograničavaju ustavna prava i slobode građana, odnosno tajno je nadzirala osumnjičenike.

Prilikom prodaje 430 grama heroina prekjučer je prvo uhićen 36-godišnji muškarac. Policija je otkrila da su u blizinu mjesta isporuke, na području Maksimira, drogu u osobnom automobilu dovezla dvojica Makedonaca. Potom su se zbog vlastite sigurnosti udaljili iz vozila koje su ostavili nezaključano kako bi prvoosumnjičeni mogao nesmetano preuzeti drogu skrivenu ispod gumenog otirača ispred suvozačevog sjedala, kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U stanu i automobilu hrvatskog državljanina policija je nakon toga pronašla još 14,5 grama heroina i predmeta s tragovima droge. Pretragom stana kojim se koristi jedan od makedonskih državljana pronađeno je 67 šteka cigareta bez zaštitne markice za koje je utvrđeno da su namijenjene za prodaju na ilegalnom tržištu.

Policija sumnja da se trojka udružila radi preprodaje heroina na ilegalnom narko tržištu, odnosno da su makedonski državljani bili zaduženi za nabavu većih količina heroina koje je hrvatski državljanin dalje preprodavao.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu pri prodaji na veliko je 18.000 eura, dok u uličnoj preprodaji dostiže znatnu veću vrijednost.

Trojica uhićenika privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu uz kaznenu prijavu za kazneno djelo zloporabe opojnih droga.

Hrvatski državljanin i 29-godišnji Makedonac već su od ranije evidentirani kao počinitelji kaznenih djela, dok je treći osumnjičenik policiji poznat kao ilegalni preprodavač cigareta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara