Zagreb: U crkvi sv. Marije služena misa za blagdan sv. Tripuna

U povodu današnjeg blagdana sv. Tripuna, zaštitnika grada Kotora, Hrvatska bratovština "Bokeljska mornarica 809" u čast svoga zaštitnika organizirala je svečano misno slavlje u crkvi sv. Marije na zagrebačkom Dolcu. L

Misno slavlje predvodio je župnik te zagrebačke župe msgr. Danijel Labaš.

Okupljene Bokeljane, u povodu proslave Tripunj dana, pozdravio je predsjednik bratovštine "Bokeljska mornarica 809" dr. Josip Gjurović čestitavši im blagdan zaštitnika i pozvavši ih da se i dalje okupljaju svake godine na svečev spomendan.

Na misi je pročitano i pismo kotorskog biskupa Ilije Janjića koji je također pozvao vjernike da se mole svom zaštitniku svetom Tripunu te da im njegov uzoran mučenički život bude primjer u svakodnevici.

Biskup Janjić najavio je da će se proslava sv. Tripuna u Kotoru održati prvu nedjelju nakon Tripunj dana, i to ove godine u nedjelju, 6. veljače, a svečano euharistijsko slavlje s procesijom u kotorskoj katedrali počet će u 10 sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bratovština "Bokeljska mornarica 809" sljednica je udruge osnovane 809. godine u Kotoru, kao socijalne, kulturne i vojne udruge mornara katolika. Te godine u Kotor su iz Carigrada dopremljene i relikvije sv. Tripuna, zaštitnika Bokeljana.

Čuvajući tradiciju staru 12. stoljeća, bokeljski Hrvati u svojoj matičnoj domovini, Hrvatskoj, održavaju tu najstariju hrvatsku bratovštinu djelatnom, braneći tako bokeljsku kulturu od zaborava i dajući potporu onim Hrvatima koji danas žive u Boki.(Hina) xatod ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara