Zagreb: U nevremenu uništen krov osnovnoškolske športske dvorane

DVOJE lakše ozlijeđenih, nekoliko poplavljenih podruma i stanova, uništen krov jedne osnovnoškolske športske dvorane i obustava proizvodnje u Diokiju, posljedice su sinoćnjeg nevremena koje je zahvatilo Zagreb.

Oko 20 sati na Jarunu od udara groma u stablo pod kojim su se sklonili zbog nevremena lakše su ozlijeđeni 25-godišnji mladić i 21-godišnja djevojka. Zbog natučenja, te oguljotina i manjih opeklina kože zadržani su na liječenju u KB Sestre milosrdnice u kojoj se doznaje da se mladić i djevojka danas osjećaju dobro.

Vatrogasci su imali 18 intervencija, većinom uklanjanja otkinutih grana s prometnica i električnih vodova.

Jak vjetar sinoć je potrgao bakrene limove na krovu športske dvorane osnovne škole Miroslava Mrkše u Novom Zagrebu koja je u adaptaciji. Potrgano je oko 400 metara kvadratnih krovnih limova, a oborinske vode slijevale su se po stropu, zidovima i podu dvorane. Prema procijeni šefa gradilišta šteta iznosi oko 300 tisuća kuna.

Zbog udara groma oko 21 sat u poduzeću Dioki na Peščenici zapalio se dimnjak, odnosno pročistač s ispušnim plinovima u pogonu za proizvodnju polietilena. Tom se prilikom pokvario i jedan radni stroj u pogonu. Požar su ugasili dežurni vatrogasci poduzeća. Iz sigurnosnih razloga do jutros je bila obustavljena proizvodnja. Šteta u Diokiju još nije utvrđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvorištu Pravnog fakulteta na Trgu maršala Tita stablo je palo na "renault laguna", ali na sreću nitko nije ozlijeđen.

U Donjim Sveticama zbog obilne kiše poplavljena su četiri podrumska stana, a u Ulici Dunda Maroja podrumi dviju obiteljskih kuća. Poplavljen je i bistro "Happy day" u Petrovoj.

U Elektri su sinoć zabilježili 40-ak prijava kvarova u raznim dijelovima grada uglavnom zbog "ispadanja" sklopki, ali nije bilo većih šteta, osim u zgradi Euroherca u Vukovarskoj gdje su uslijed udara groma oštećena računala. Na terenu su trenutno još četiri ekipe koje otklanjaju kvarove, doznaje se u Elektri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara