ZAGREB: U ZOOLOŠKOM VRTU OTVOREN EDUKACIJSKI CENTAR

U zagrebačkom Zoološkom vrtu danas je otvoren suvremeni Edukacijski centar namijenjen predškolskoj i školskoj djeci, studentima i svim posjetiteljima, te osobama s posebnim potrebama, u kojem će se održavati predavanja, radionice, igraonice, praktikumi i mali kongresi. L

Uz Edukacijski centar zagrebački ZOO dobio je i novi ured za zoologe, zoo-administratora i edukatora, te biblioteku s oko 370 knjiga i dvoranu za sastanke. Također i jedan apartman za goste (za dvije osobe), a uređeno je i gospodarsko dvorište Zoološkog vrta, obnovljene su fasade svih zgrada, izgrađen je novi kolni ulaz, uređene zelene površine te asfaltiran cijeli prostor.

Vrijednost svih investicija je oko 2,5 milijuna kuna koje je Zoološki vrt dobio od svog vlasnika - Grada Zagreba.

Edukacijski centar otvorila je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edukator zagrebačkog Zoološkog vrta Tomislav Krizmanić Hini je izjavio da je jedna od glavnih funkcija modernih ZOO vrtova edukacija. U zagrebačkom Zoološkom vrtu edukacija se je i dosad odvijala, ali skromno na otvorenom prostoru.

Edukacijski centar, na zatvorenom prostoru pruža više mogućnosti za izobrazbu djece i odraslih, rekao je. Centar se sastoji od glavne dvorane, malog laboratorija i garderobe. Može primiti oko 35 osoba, a opremljen je najmodernijom audio-vizualnom tehnologijom, stolovima, stolicama, strunjačama. Kamerom ćemo sami moći snimati filmove u ZOO-u i prikazivati ih, rekao je Krizmanić.

Međutim, najvažnije je da će djeca u Edukacijskom centru o životinjama moći učiti praktički, držeći primjerice zmiju ili glodavca u ruci, zaključio je Krizmanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara