Zagreb: Uhićena skupina kradljivaca i krijumčara automobila

ZAGREBAČKA policija uhitila je i prepratila istražnom sucu petoricu Zagrepčana osumnjičenih da su se udružili zbog organizirane krađe automobila.

Procjenjuje se da je krađom automobila ta grupa, čije članove zagrebačka policija danas nije imenovala, prouzročila ukupnu štetu od oko 1,3 milijuna kuna.

Uz petoricu uhićenih policija je za sudjelovanje u grupi prijavila još jednog muškarca s područja istočne Slavonije, koji nije pronađen, pa je za njim raspisana tjeralica.

Kriminalističkom obradom, u kojoj je uz policiju sudjelovao i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), utvrđeno je da je ta grupa ustrojena tijekom ove godine, s ciljem krađe i krijumčarenja automobila više i visoke klase.

Grupa je imala i jasno definiranu podjelu uloga između članova. Nakon krađe automobili su skrivani na unaprijed pripremljene tajne lokacije, nabavljane su ukradene registarske pločice, a na kraju su vozila krijumčarena preko granice, najčešće u Jugoslaviju i BiH.

Policija navodi da je uhićena skupina u tim državama imala suradnike, koji su krijumčarena vozila preprodavali dalje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim krađa automobila uhićeni su organizirali i vraćanje ukradenih automobila za novčanu naknadu, a dio vozila rezali su u ilegalnim limarskim radionicama i preprodavali u dijelovima.

Tijekom otkrivanja grupe policija je pretragom stanova i garaža gdje su automobili skrivani pronašla četiri ´mercedesa´, više dokumentacije i predmeta odbačenih iz ukradenih automobila.

Policija tvrdi da je do skupine došla preko trojice njezinih ranije uhićenih pripadnika, koji se od uhićenja u rujnu ove godine nalaze u pritvoru.

Radi utvrđivanja drugih mogućih počinitelja, kao i otkrivanja ostalih okolnosti, policija je najavila nastavak kriminalističke obrade.

Nakon saslušanja kod istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda petorici uhićenih određeno je 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara