Zagreb: uhićeno troje dilera s 206 grama heroina

Dvoje hrvatskih i jedan makedonski državljanin jučer su uhićeni u Zagrebu zbog sumnje da su u dužem razdoblju zajednički i planski plasirali veće količine heroina na zagrebačkom narko tržištu, a policija je pri uhićenju zaplijenila 206 grama heroina.

Nakon višemjesečne kriminalističke obrade, tijekom koje su korišteni i postupci kojima se privremeno ograničavaju ustavna prava i građanske slobode, policija je jučer poslijepodne na Peščenici uhitila jednog osumnjičenika, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Iako se fizički odupirao uhićenju, policajci su ga savladali i kod njega pronašli pištolj s osam komada streljiva i deset grama heroina.

Drugi osumnjičenik, makedonski državljanin, uhićen je sinoć u Trnju, zbog sumnje da je neposredno prije uhićenja zajedno s prvim osumnjičenikom prodao 100 grama heroina.

Pretragom njegova stana, u kojemu povremeno boravi s trećeosumnjičenom djevojkom, pronađeno je 76 grama heroina pakiranih u sedam vrećica i pripremljenih za ´uličnu distribuciju´.

Policija je pretragom stana na adresi na kojoj je Makedonac prijavljen pronašla revolver i pištolj.

Kriminalistička obrada je u tijeku, a po njezinu okončanju svi će osumnjičenici uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe droga biti privedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, kažu u policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara