zagreb: upravno vijeće doma umirovljenika centar nije suspendiralo ravnatelja

Unatoč preporuci Gradskog Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu politiku, Upravno vijeće zagrebačkog Doma za stare i nemoćne Centar nije danas suspendiralo ravnatelja Ivana Šimunovića do okončanja kaznenog postupka, koji je protiv njega pokrenut nakon što je inspekcija Ministarstva rada i socijalne skrbi (MRSS) utvrdila nepravilnosti u radu.

Predsjednik Upravnog vijeća Ivica Šoštarić rekao je da od Vijeća nitko službeno nije zatražio suspenziju, a član Vijeća Miro Laco, inače zaposlenik Gradskog ureda za zdravstvo, da preporuka Ureda nije obvezujuća.

"Upravno vijeće nije aboliralo ravnatelja, ali smo mu dopustili da se prvo brani u sudskom postupku", rekao je Laco dodajući kako u dokumentima doma nije predviđena mjera suspenzije ravnatelja. Na upit zašto Šimunović onda nije smijenjen, Laco je rekao da bi tim činom Šimunovića učinili odgovornim prije okončanja postupka.

Šimunović je danas tako po drugi puta dobio priliku očitovati se o nepravilnostima koje je 2001. utvrdila inspekcija Ministarstva rada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacujući sve optužbe, Šimunović je ocijenio kako je inspekcijski nadzor Ministarstva rada proveden nestručno i s namjerom da ga se makne s ravnateljskog mjesta.

Opovrgnuo je i optužbu zbog koje je protiv njega pokrenut kazneni postupak, da je od četvoro umrlih korisnika otuđio i nenamjenski potrošio novac za potrebe doma u iznosu od oko 28.500 kuna.

"Obična je laž i podvala da sam nenamjenski trošio donacije korisnika", rekao je Šimunović potkrijepivši to pismenim izjavama o donaciji novca četvero korisnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara