Zagreb uskoro vlasnik zgrada Ferimporta, o namjeni uskoro

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo donijelo je danas zaključak o kupnji dvije zgrade "Ferimporta" na Trgu maršala Tita i Prilazu Gjure Deželića, a o njihovoj će se namjeni odlučiti na jednoj od slijedećih sjednica.

"Nitko u Zagrebu, pa ni u Gradskom poglavarstvu nema ništa protiv da Muzička akademija na taj način riješi problem s prostorom, ali sve ima svoju proceduru", rekla je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

Kupoprodajni ugovor može biti sutra potpisan, navela je i dodala da će sada, nakon što su o tome svoje mišljenje dali pravnici, arhitekti i stručnjaci iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Poglavarstvu biti lakše donijeti odluku.

Pobornik sam ideje da se problem Muzičke akademije riješi i bit će mi drago ako bivši "Ferimport" za akademiju bude cjelovito i zadovoljavajuće rješenje, rekla je gradonačelnica.

Grad je te dvije zgrade kupio za 30 milijuna kuna.

Na upit što je čelnik "Dinama" i investitor Zlatko Mamić nakon incidenta s Miljenkom Mesićem ponovno tražio u njenom uredu, gradonačelnica je odgovorila da se došao ispričati i dodala da ne zna što je radio u ostalim gradskim uredima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najviše rasprave na današnjoj sjednici bilo je oko izvješća Zagrebačkog športskog saveza o prošlogodišnjem utrošku novca, a koje je skinuto s dnevnog reda na poticaj zamjenika gradonačelnice Milana Bandića. Odnosi sa Zagrebačkim športskim savezom su nedefinirani, ocijenili su članovi Poglavarstva i zaključili da će pričekati izvješće revizije koja je još u tijeku.

Danas je izmijenjen i dopunjen Pravilnik o najmu stanova i prema tim će izmjenama za utvrđivanje liste reda prvenstva odsad biti naglašeniji socijalni elementi pa bi gradske stanove odsad dobivali isključivo oni koji nemaju riješeno stambeno pitanje niti mogućnosti da ga riješe.

Pravo na dodjelu stana u najam ne bi mogao imati građanin čija ukupna mjesečna primanja po članu obiteljskog domaćinstva prelaze 75 posto prosječne plaće zagrebačkog gospodarstva.

Zagreb se priprema i za obilježavanje Dana grada Zagreba 31. svibnja, a za to će iz gradske pričuve biti izdvojeno 625.000 kuna.

Zagreb će se uključiti i u realizaciju projekta sudjelovanja Hrvatske na svjetskoj izložbi EXPO u Japanu 2005.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara