ZAGREB: ZATVOREN 39. "FLORAART"

Međunarodna vrtna izložba Floraart, koja se pet dana održavala u Boćarskome domu "Zrinjevac" u Zagrebu, zatvorena je večeras, a razgledalo ju je oko 100 tisuća posjetitelja, nešto više nego lani.

Na ovogodišnjem 39. Floraartu predstavilo se 155 hrvatskih i 24 strana izlagača iz devet zemalja, s cvijećem i najnovijim trendovima u uzgoju zelenila i uređenju okućnica.

Čak 15 tisuća rezanih karanfila i 10 tisuća lončanica bilo je utkano u ovogodišnji, središnji motiv Floraarta pod geslom "Radost u ljepoti".

U sklopu Floraarta održao se tradicionalni Hrvatski kup florista i prezentacija aranžiranja cvijeća, knjiga, mirisnih maraka Hrvatske pošte (HP) te stručna predavanja o katastru zelenih površina i zagrebačkim drvoredima.

Pobjednicima natjecanja i najuspješnijim izlagačima dodijeljene su nagrade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor gradskoga Trgovačkog društva "Zrinjevac" Igor Toljan zadovoljan je posjećenošću Floraarta, koja je, kako je rekao, na razini proteklih godina.

Ove godine, nakon petogodišnje stanke, na Floraartu ponovno je organizirano natjecanje za privatne vlasnike vrtova, rekao je Toljan.

Dodao je kako prikupljaju sve primjedbe i prijedloge građana i nastoje ih ugraditi u Floraart kako bi bio još bolji.

(Hina) xmbuj ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara