Zagreb: zbog pucnjave na Knežiji braća Dragić zadržana u pritvoru

Braći Dragić koji su u međusobnom oružanom obračunu prije tri dana usred dana u zagrebačkom naselju Knežija ispalili desetak hitaca određeno je 48satno zadržavanje u pritvoru, doznaje se od njihovih branitelja.

Dvodnevni pritvor odredio im je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić nakon što im je danas predočio policijsku kaznenu prijavu koja ih sumnjiči da su pucajući jedan na drugoga doveli u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Branitelj osumnjičenog Dragutina (44) zvanog Indos, odvjetnik Milenko Umičević kazao je da su se obojica branila šutnjom kao i jučer nakon predaje policiji.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Damiru (52) zvanom Zuba i zbog opasnosti da ponovi djelo.

Umičević je objasnio da bi u roku 48 sati tužiteljstvo trebalo podnijeti zahtjev za istragom ili po skraćenom postupku podnijeti optužni prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema policijskom izvješću Dragutin je u petak, oko 12,30 sati, ispred kafića "Knežija", iz automobila ispalio nekoliko hitaca iz pištolja na brata koji mu je uzvratio, također iz pištolja.

Zalutali hici koje je ispalio Dragutin propucali su jedan parkirani automobil i poštanski kombi koji je prolazio. Damir je s dva hica pogodio vjetrobransko staklo i staklo na vratima vozača automobila iz kojega je Dragutin pucao na njega.

Nakon prvih nekoliko hitaca Damir je pokušao pobjeći automobilom, no Dragutin je prema njemu ispalio još jedan hitac koji je pogodio prtljažnik automobila.

Policija nije navela razlog zbog kojega su braća jedan na drugoga potegnuli oružje.

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na mjestu okupljanja većeg broja ljudi predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara