Zagrebačka banka smanjuje kamate na stambene kredite

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

ZAGREBAČKA BANKA odlučila je smanjiti kamate na nove stambene kredite, ali i one već odobrene, i to za 0,25 postotnih poena, priopćeno je iz te novčarske institucije.

Od 15. veljače kamatne stope na nove stambene kredite, umjesto dosadašnjih sedam posto, bit će smanjene na 6,75 posto za mlade klijente, a standardni stambeni krediti imat će kamatu od 7,25 posto umjesto dosadašnjih 7,50 posto.

Jednako tako, Zagrebačka banka odlučila je odustati i od naplate naknade za realizaciju stambenih kredita za sve zahtjeve koje će zaprimiti u razdoblju od 15. veljače pa do 15. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klijenti mlađi od 40 godina moći će sami odabrati žele li stambeni kredit otplaćivati na rok od 25 ili 30 godina, a omjer visine kredita i instrumenta osiguranja iznosit će 1:1,10, što je, kako tvrde u banci, najpovoljnije na domaćem tržištu.

Prvi pad kamatnih stopa od 2006. godine

Instrumenti osiguranja poput police životnog osiguranja, novčanih fondova ili depozita mogu se isplatiti iz kredita, a Zagrebačka banka u istom priopćenju najavljuje i da će za svoje klijente koji u toj banci imaju otvoren tekući račun i na koji im stižu redovita mjesečna primanja, sniziti kamatnu stopu na već odobrene stambene kredite također za 0,25 postotnih poena.

Nove kamatne stope obračunavat će se od 1. svibnja, a banka podsjeća i kako je ovo prvi pad kamatnih stopa na postojeće stambene kredite od 2006. godine.

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković u objašnjenju ove odluke navodi kako su se na korak smanjenja kamatnih stopa na stambene kredite odlučili motivirani tržišnim okolnostima, ali i činjenicom da ta banka bilježi "primjernu disciplinu" svojih klijenata u vraćanju kredita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara