Zagrebačka filharmonija s velikim uspjehom nastupila u Beču

Dugotrajnim pljeskom i ovacijama ispraćen je večeras nastup Zagrebačke filharmonije u prepunoj Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina.

Koncertom je dirigirao Vjekoslav Šutej, a zajedno s filharmoničarima nastupio je i svirač na rogu Radovan Vlatković poznat bečkoj publici.

Na rasporedu koncerta bila je simfonijska pjesma Sunčana polja Blagoja Berse , Koncert za rog i orkestar Richarda Straussa te u drugom dijelu Prva simfonija Dmitrija Šostakoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gostovanje Zagrebačke filharmonije koje se očekivalo s velikim nestrpljenjem i koje je po reakcijama publike ispunilo sva očekivanja, održano je u organizaciji dvaju gradskih poglavarstava Zagreba i Beča te Austrijsko-hrvatskog društva i hrvatskog Veleposlanstva u Beču.

Među brojnom publikom bili su i hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula, austrijska ministrica kulture znanosti i obrazovanja Elisabeth Gerer, Franz Morak državni tajnik za kulturu i medije u austrijskoj vladi, hrvatski veleposlanik u Beču Dražen Vukov Colić i hrvatski veleposlanik pri OSCE-u Vladimir Matek, pomoćnica ministra kulture Naima Balić, Morana Gruden Paliković predsjednica Skupštine Grada Zagreba i Andrea Zlatar članica Gradskog poglavarstva.

Nakon koncerta u hotelu Imperial državni tajnik za kulturu i medije Franz Morak priredio je za članove Zagrebačke filharmonije, maestra Šuteja i visoke uzvanike prijem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara