Zagrebačka gradska Skupština večerašnjom sjednicom završila mandat

Zagrebačka gradska skupština večeras je nastavkom 40. te novom 41. izvanrednom sjednicom s jednom točkom prihvaćanjem da se sadašnji Trg sportova preimenuje u Trg Krešimira Ćosića završila svoj četverogodišnji mandat u sadašnjem sazivu. L

Potkraj dvodnevne 40. sjednice predsjednica Skupštine Morana Paliković-Gruden gradske je zastupnike izvijestila da će morati održati i 41. sjednicu s točkom o preimenovanju Trga sportova kako bi se poznatom hrvatskom košarkašu Krešimiru Ćosiću na desetogodišnjicu njegove smrti 25. svibnja mogla odati počast.

Zdravko Tomac (HSD) rekao je kako je šteta što odluku da se po našem velikom športašu nazove taj Trg nije donijeta na redovitoj sjednici uz nazočnost njegove obitelji, ali da je šteta što Skupština nije našla načina da u svom mandatu neki trg nazove imenom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Zastupnici nisu prihvatili Izvješće o stanju gradske imovine na dan 31. prosinca 2004. Za tu točku glasovali su jedino zastupnici HNS-a, dok se njihov koalicijski partner (SDP) u glasovanju protiv pridružio oporbi.

Zastupnik Miroslav Rožić (HSP) zahvalio je pročelniku Gradskog ureda za upravljanje imovinom Željku Uhliru na izvješću, ali i rekao da u ovih četiri godine kao zastupnik nije mogao dobiti informacije koliko Grad Zagreb ima poslovnog prostora, gdje se on nalazi, koliko ima stanova, tko njima upravlja.

Davorin Tepeš (HDZ) rekao je da je to već treće izvješće o stanju imovine koje su zastupnici imali na klupama i da je i ovo kao i sva dosadašnja na razini pučkoškolskog rada, i da u njemu nije navedena sva gradska imovina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažimir Varda (Hrvatski blok) rekao je kako je na uvid dobio samo jedan ugovor o stadionu Maksimir iz kojega ništa ne može vidjeti, a njegov stranački kolega Tomislav Jelić ponovio je da druge ugovore o Maksimiru ne može dobiti i da ne zna tko s kime trguje, pitajući koliko je Bandić još ugovora o gradskoj imovini napravio.

Dogradonačelnik Milan Bandić (SDP) rekao je da je on za objavljivanje svih ugovora između Grada i Dinama kako bi se vidjelo što je on (Bandić) potpisao. Rekao je da je Zagreb u četiri godine u stadion uložio 15 milijuna eura. Varda je potom rekao da vjeruje Bandiću, ali da je takvu raspravu trebao imati od početka mandata Skupštine, umjesto da štiti svog koalicijskog partnera, nered u Poglavarstvu i upravi.

Zastupnici su između ostalog prihvatili Prijedlog odluke o osnivanju zaklade Grada Zagreba "Zajednički put" čija je svrha pomoći osobama starije životne dobi - sprječavanjem zlouporaba korištenja njihove imovine, osiguranjem i financiranjem uslužnih i socijalnih servisa, te različitim drugim oblicima skrbi za starije osobe.

Za ravnatelja Hrvatskog prirodoslovnog muzeja imenovan je dosadašnji v.d. Davor Žagar.

(Hina) xbma yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara