Zagrebačka policija i dalje traga za odbjeglim Ristićem

Zagrebačka policija i dalje traga za odbjeglim Ristićem

POLICIJI do danas nisu dojavljene nikakve korisne informacije o kretanju naoružanog i opasnog Milana Ristića (25), koji je u petak pobjegao sa zagrebačkog Županijskog suda, te svladao i razoružao zatvorskog čuvara i policajaca, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

U akciji hvatanja odbjeglog kriminalca policija je zatražila i pomoć građana, no oni koji su se javljali na službeni telefon do sada nisu otkrili nikakve ozbiljne informacije o Ristićevu kretanju, kažu u Operativno-komunikacijskom centru zagrebačke policije.

Dodaju da za njim i dalje traga cjelokupni policijski "operativni sustav", jer je riječ o osobi za koju se sumnja da bi mogla biti sklona pružanju otpora.

Veliku akciju hvatanja pod nazivom "Krug" zagrebačka je policija pokrenula odmah nakon Ristićeva bijega sa suda, u petak oko 21 sat. No iako su blokirali sve izlaze iz grada i kontrolirali sve vozače i osobe koje odgovaraju opisu bjegunca, on do sada nije pronađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po policijskom opisu, Ristić je visok između 185 i 190 centimetara, jače je tjelesne građe, crne kratke kose, a na ruci ima tetovažu. U trenutku bijega bio je odjeven u sivu majicu bez rukava, plave traperice i tenisice "Nike".

Bjegunac rođen u Pančevu, s prebivalištem u Beogradu, uhićen je u petak poslijepodne u Novom Zagrebu temeljem međunarodne tjeralice srbijanskog MUP-a, koji ga traži zbog traži zbog krivotvorenja isprava i ilegalnog posjedovanja oružja.

Nakon što je priveden na Županijski sud Ristić je oko 21 sat prvo svladao pravosudnog policajca, oteo mu pištolj i skočio kroz prozor suda. Na Zrinjevcu je naišao na policajca kojega je udario drškom pištolja u glavu te i njemu oteo pištolj, a potom je prolazniku ukrao bicikl i pobjegao u nepoznato.

Napadnuti zatvorski čuvar i policajac lakše su ozlijeđeni.

Po pisanju dnevnog tiska Ristić je zbog krivotvorenja osobne iskaznice i nedopuštena držanja pištolja u Srbiji osuđen na devet mjeseci, a sumnjiči ga se i za počinjenje više pljački. Navode i da je vješt u skrivanju te da ga i beogradska policija u posljednjih mjesec i pol nije uspjela pronaći.

Izvor fotografije: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara