Zagrebačka policija o eksplozijama u Dubravi

ZAGREBAČKA Policijska uprava izvijestila je da je očevidom nakon eksplozije što se dogodila jutros oko 3,10 sati u III. novoselskom odvojku kod kućnog broja 17 u zagrebačkoj Dubravi utvrđeno da je nepoznati počinitelj aktivirao najprije eksplozivnu napravu u dvorištu obiteljske kuće 37-godišnjeg A.P., a zatim i eksplozivnu napravu pod njegovim automobilom parkiranim na ulici pred kućom broj 15.

Oštećeni A.P. poznat je policiji jer je počinio nekoliko kažnjivih djela protiv vjerodostojnosti isprava i kažnjiva djela zlouporabe droga, navodi se u priopćenju.

Policijska ekipa obavila je očevid u nazočnosti i u suradnji pirotehničara Protueksplozijskog odjela i vještaka Centra za kriminalistička vještačenja MUP-a. Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj na neutvrđen način i u neutvrđeno vrijeme aktivirao eksplozivnu napravu u dvorištu obiteljske kuće u kojoj stanuje A.P. (1966.). Počinitelj je nakon toga aktivirao i drugu eksplozivnu napravu postavljenu pod automobil marke "opel corsa" zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu A.P., koji je bio parkiran na ulici pred kućom broj 15.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od eksplozije lakše je ozlijeđena vlasnica kuće A.A. (1935.), punica A.P., koja je prevezena u KB "Dubravu". U eksploziji je oštećeno ukupno 14 kuća u susjedstvu - na dvjema je šteta veća, a na 12 su popucala stakla. Oštećena su i četiri osobna automobila. Ukupna materijalna šteta još nije utvrđena.

Predmeti i tragovi pronađeni u očevidu na mjestu događaja bit će vještačeni kako bi se utvrdio način izradbe i sastav eksplozivne naprave.

Kriminalistička obrada je u tijeku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara