Zagrebačka policija odbacila tvrdnje da je njihov službenik prijetio fotoreporteru

Zagrebačka policija danas je odbacila tvrdnje fotoreportera ´Večernjeg lista´ da mu je prošle nedjelje jedan policajac prijetio dok je na cesti snimao uhićenje ali će ipak o cijelom događaju izvijestiti državno odvjetništvo.

U ´Večernjem listu´ je 3. ožujka objavljeno da je policajac prijetio smrću fotoreporteru koji je s novinarkom tog lista snimio uhićenje vozača, kojega je policija ranije hvatala po Savskoj cesti.

Nakon objavljivanja članka, policija je počela istraživati događaj, a osim s fotoreporterom, novinarkom i policajcima, razgovarala je i s više očevidaca. U razgovorima je, kažu u policiji, došlo do ´suprotnih iskaza, odnosno kontradiktornosti u odnosu na novinski natpis´.

U priopćenju koje je potpisao načelnik Ureda načelnika zagrebačke PU Krunoslav Borovec ističe se da je policajac ´postupao´ prema fotoreporteru jer je zaustavio automobil na prometnom traku i time ´onemogućio prometovanje drugim vozilima´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustavljanje fotoreportera na prometnom traku izazvalo je i revolt drugih vozača, pri čemu je jedan građanin prišao fotoreporteru i s njim došao u verbalni sukob, tvrdi policija.

Dodaju kako upravo zbog iskaza neposrednih očevidaca ne mogu prihvatiti navode ´o upućivanju prijetnji od strane policijskog službenika´.

No, s obzirom na iskaze novinarke i fotoreportera, koji ne žele sami podnijeti kaznenu prijavu, policija će ipak o svemu obavijestiti nadležno državno odvjetništvo, koje će donijeti odluku o daljnjem postupanju, te eventualnom poduzimanju drugih mjera, priopćila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara