Zagrebačka policija odbacila tvrdnje o zlostavljanju romske djece

Zagrebačka policija odbacila je danas tvrdnje medija da su policajci jučer na središnjem gradskom trgu tukli romsku djecu koja su zbog krađe trgovine u Radićevoj ulici prijavljena policiji.

Pozivajući se na tvrdnje svjedoka, neki mediji objavili su danas da je skupina djece romske nacionalnosti dobila batine od četvorice policajaca. No, nakon što su, kako tvrde, rasvjetljene okolnosti slučaja, policija je izvijestila da djeca nisu zlostavljana.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulama, djeca u dobi od 11, 12, 14 i 17 godina su u nazočnosti socijalne radnice u razgovori u policiji negirala prisilu i bilo kakvo zlostavljanje od strane policajaca. Osim toga, liječničkim pregledom utvrđeno je da nemaju nikakve ozljede niti vidljive tragove zlostavljanja.

Prozvani policajci također su negirali primjenu prisile nad djecom. U policiji tvrde da su dva svjedoka također potvrdila da djeca nisu zlostavljana, dok su prostala dva svjedoka dala protuslovne izjave o postupanju policajaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj policiji kažu da nisu utvrđene činjenice dostatne za provođenje disciplinskog postupka protiv četvorice policajaca.

Maloljetnike je jučer prijavila policiji zaposlenica trgovine u Radićevoj ulici zbog sumnje na krađu. Djeca su u Zagreb doputovala iz drugog grada bez roditelja.

(Hina) xmvr yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara