Zagrebačke ljetne večeri od 5. srpnja do 9. kolovoza

TRADICINALNE Zagrebačke ljetne večeri u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb (KDZ) održat će se od 5. srpnja do 9. kolovoza, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Festival uključuje tridesetak raznličitih i bogatih glazbenih programa, rekao je ravnatelj KDZ-a Saša Britvić, najavivši da će otvorenje 5. srpnja u predvorju Klovićevih dvora pod ravnanjem mladog dirigenta Ivana Repušića obilježiti drukčija izvedba "Carmine burane" Carla Orffa od dosadašnjih.

U koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu priprema se Donizzetijeva opera "Kazališne zgode i nezgode", a koprodukcija bi trebala postati tradicionalna s HNK.

Zagrebačke ljetne večeri osim vrsnih domaćih glazbenika ugostit će i poznate inozemne soliste i ansamble.

Uz tradicionalni Orguljaški ciklus u zagrebačkoj katedrali Britvić je najavio nastup Akademskog zbora i orkestra iz Utrechta u Nizozemskoj koji će izvesti Bachovu Misu u h-molu, djelo kojim su se proslavili diljem svijeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu će gostovati i poznati ansmbl "I Cameristi Italiani", austrijski Gudački kvartet Hugo Wolf i ansambl za ranu glazbu Vienna Vocal Consort, Trio Brahms iz Rusije i drugi.

U Festival je uključeno i nekoliko koncerata Zagreb Guitra Summita koji su do sada imali zapažene nastupe.

Zagrebačke ljetne večeri održavat će se u predvorju Klovićevih dvora, crkvi sv. Katarine, zagrebačkoj katedrali i Hrvatskom narodnom kazalištu.

Večeri će popratiti i 37. međunarodna smotra folklora, posvećena stvaralaštvu nacionalnih manjina iz zemlje i inozemstva, a održavat će na Gradecu, Jelačićevu trgu i Jarunu od 16. do 20. srpnja, a uključit će izložbe, koncerte etnoglazbe i plesne radionice. Sadržaj Smotre predstavila je ravnateljica Instituta za etnlogiju i folkloristiku Zorica Vitez.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara