Zagrebački HNS napustila 332 člana

Zagrebački HNS napustila 332 člana
BIVŠI predsjednik zagrebačke gradske organizacije HNS-a Mislav Žagar izvijestio je danas da je iz zagrebačkog HNS-a istupilo 332 člana, što, kako je rekao, nije beznačajna "šačica gubitnika" kako to želi prikazati stranačko vodstvo.

Pokazujući novinarima hrpu iskaznica bivših članova, Žagar je ustvrdio kako očekuje da će iz zagrebačkog HNS-a istupiti još ljudi, te da se može očekivati i značajniji broj odlazaka iz ostalih ogranaka te stranke.

Velik broj članova nezadovoljan je nedemokracijom unutar stranke, zbog čega je prošlog tjedna iz zagrebačkog ogranka istupilo 14 zagrebačkih dužnosnika, ustvrdio je Žagar.

Kazao je da unatoč grubim i ponižavajućim riječima, koje su im upućene od HNS-ovog vodstva, nemaju ništa protiv svojih bivših stranačkih kolege.

Nemamo ništa protiv njih, a da im to dokažemo poklonit ćemo im kompas, kako bi se vratili na pravi put gdje novac nije jedini interes, ustvrdio je Žagar..
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Kluba HNS-a u zagrebačkoj gradskoj skupštini Krešimir Franjić ponovio je kako većina onih koji su istupili iz stranke nisu mogli prihvatiti autokratsku vlast predsjednice stranke Vesne Pusić.

"Ostali su igrači Vesne i Ratka, koji dolaze na izborne liste, a da nitko nije za njih čuo ili ih vidio na terenu". Drugi članovi su ili spavači ili mrtve duše, i članovi samo na papiru, odnosno ne dolaze na sastanke, pa čak i ne plaćaju članarinu", kazao je Franjić.

Bivši čelnici zagrebačkog HNS-a ustvrdili su i da je na članove koji su otišli bilo ozbiljnih pritisaka od strane stranačkog vodstva.

Priča o odlasku članova zagrebačke organizacije HNS-a započela je krajem prošlog tjedna, kada je stranku napustilo 14 čelnika gradske organizacije.

Kao neposredan povod za to Žagar je tada naveo zahtjev predsjednice HNS-a Vesne Pusić da, pod prijetnjom suspenzije, pokrene postupak izbacivanja Franjića iz stranke nakon njegova otvorenog pisma u kojem je prozvao "dva stranačka tajkuna" (Čačića i Ferenčaka) koji su sudjelovali u natječaju za gradnju stanova po programu POS-a u Zagrebu, a što, kako smatra Franjić, nisu trebali učiniti prvenstveno iz moralnih razloga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara