Zagrebački policajac pljačkao po Austriji

25-GODIŠNJI policajac Policijske uprave zagrebačke Miroslav Magdalenić od svibnja 2003. do svibnja 2004. godine izvršio je sedam pljački poslovnica banaka i poštanskih ureda u Austriji za što je osuđen na dvanaest godina zatvora.

Nepravomoćnu presudu je donijelo vijeće Županijskog suda u Varaždinu. Asim Sojkić, Branko Henčić i Edin Memić koji su mu nabavljali oružje, skrivali ga i vozili kada je trebalo nalaze se u zatvoru u Austriji.

Drugooptuženi u ovom slučaju Ivan Rihtarić, kojeg se sumnjiči da je svojim automobilom vozio Magdalenića za vrijeme pljački, unatoč zabrani je otputovao u Austriju gdje je i uhićen. Kako piše Jutarnji list, proces protiv njega je zato odvojen od Magdalenićevog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Magdalenić je u periodu od svibnja 2003. do svibnja 2004. izvršio sedam pljački i otuđio oko 190 tisuća eura. Pljačkao je po malim mjestima u Austriji. Odmah je priznao krivnju jer je bio svjestan da nema izlaza.

Sigurnosne kamere u bankama koje je opljačkao su ga snimile pa je za njim bila izdana tjeralica s fotorobotom, a i njegovi pomagači su se već nalazili u zatvoru.

Njegovi poznanici rekli su da je jako pazio na to da nitko ne primjeti kako ima više novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara