Zagrebački razbojnici orobljavali bejzbol palicama i plinskim pištoljima

PRIJE večernjeg izlaska, zagrebački su se razbojnici sinoć uputili u nekoliko pljački, koristeći bejzbol palice i plinske pištolje. Na području PU zagrebačke jučer su evidentirana 42 kaznena djela, među kojima i tri razbojstva, pokušaj razbojstva, drska krađa, 19 teških krađa provaljivanjem i 13 krađa.

Došao po novac, a nije uplatio listić Lota

Jučer je oko 18.20 sati nepoznati razbojnik opljačkao poslovnicu Hrvatske lutrije na Zrinjevcu. Ušao je u poslovnicu dok je 21-godišnja zaposlenica bila sama te uz prijetnju pištoljem zatražio od nje novac. Djevojka mu ga je u strahu za vlastiti život i dala. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Iscipelarili ga zbog mobitela

Jučer oko 20.15 sati su u Čerininoj ulici na Peščenici dvojica nepoznatih razbojnika pretukla i opljačkala 35-godišnjaka. On se pješice kretao od Kušlanove prema Čerininoj ulici i dok je razgovarao na mobitel zaskočila su ga dvojica nepoznatih napadača te su ga bez ikakvog povoda počeli rukama i nogama udarati po cijelom tijelu. Potom su mu razbojnici ukrali mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

Maskirani četvorac s bejzbol palicom i pištoljem krenuo u kupovinu

Sinoć oko 20.40 sati je u Handlovoj ulici na Trešnjevci opljačkana trgovina mješovitom robom. Četvorica nepoznatih počinitelja su, uz prijetnju pištoljem i bejzbol palicom, počinili razbojstvo nad 52-godišnjom vlasnicom trgovine i njenim 54-godišnjim suprugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maskirani tamnim šalovima ušli su u trgovinu dok se 52-godišnjakinja nalazila u prostoru za kupce, a njen suprug u sporednoj prostoriji. Dvojica su ostala kod ulaznih vrata, dok su druga dvojica prišla prodajnom pultu i uz prijetnju zatražili novac.

Jedan od razbojnika je bejzbol palicom razbijao inventar. 52-godišnjakinja je počela vikati, na što je njen suprug došao iz susjedne prostorije. U strahu za vlastite živote dali su razbojnicima novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Prilikom pljačke supruga vlasnice trgovine nastrijelio iz plinskog pištolja

Sinoć oko 22.10 sati na području Novog Zagreba, u Ulici svetog Mateja, u trgovini u vlasništvu 36-godišnjakinje, nepoznati je počinitelj, uz prijetnju i uporabu plinskog pištolja, pokušao počiniti razbojstvo nad vlasnicom trgovine.

Razbojnik je ušao u prostor za kupce u kojem su se nalazili vlasnica i njen 32-godišnji suprug te je uz prijetnju pištoljem zatražio novac. 32-godišnjak je krenuo prema njemu te je on iz plinskog pištolja ispalio hitac u smjeru trbuha, a potom i u smjeru glave, pri čemu je suprug vlasnice lakše ozlijeđen.

Iako mu je 32-godišnjak pokušao oduzeti pištolj, razbojnik se istrgnuo i pobjegao s mjesta događaja.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara