ZAGREBAČKI SSSH TRAŽI SMJENE ČELNIH LJUDI ZAGREB FILMA

Zagrebačko Povjereništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) zatražilo je danas smjene direktora Zagreb filma Damira Beloševića i predsjednika Nadzornog odbora Borisa Blažekovića tvrdeći da su oni tu uglednu producentsku kuću doveli na rub propasti.

Čelnici zagrebačkog povjereništva SSSH-a ustvrdili su na konferenciji za novinare da je sadašnji direktor Belošević imenovan bez javnog natječaja i da je nastavio istu praksu svojega prethodnika Damira Demonje koji je 2002., u samo šest mjeseci napravio dug od 1.600 000 kuna.

Budući da je po riječima sindikalaca "duhovni otac" obojice direktora koji su birani iz kvote HNS-a, Boris Blažeković (HNS) oni od Skupštine trgovačkih društava traže i njegovu smjenu. Traže također da se ubuduće direktori biraju po sposobnosti, a ne podobnosti.

Predsjednik Povjereništva Damir Gašparović ustvrdio je da je stanje u toj kući, poznatoj po crtiću Baltazar i 'oskarovcu' Surogat (Dušana Vukotića) sada kritično jer njezino poslovanje ovisi o dotacijama grada Zagreba.

"Jedna od nekada najuglednijih škola crtanog filma danas je pala na niske grane", rekao je čelnik zagrebačkog Povjereništva SSSH-a, koje je zahtijev za smjenama danas uputilo Skupštini trgovačkih društava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalci tvrde da su iz te kuće izašli najkvalitetniji kadrovi, a zaposleni novi uglavnom članovi HNS-a te da je za tu stranku snimljen. ali ne i plaćen spot "Nova javna uprava".

Uz ostalo, upozoravaju da se novo zaposlenim ljudima isplaćuju honorari u stotinama tisuća kuna, a da je Zagreb film izgubio posao koji je više godina radio za austrijskog naručitelja.

Nezadovoljni su jer se u toj kući, tvrde sindikalci, kontinuirano provodi pritisak na sindikalne povjerenike i protuzakonito ih se premješta na druga radna mjesta.

(Hina)mvr sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara