Zagrebačko poglavarstvo o odlaganju otpada iz Samobora i Sv. Nedjelje na Jakuševcu

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog izmjene Ugovora o prihvaćanju obavljanja komunalne djelatnosti odlaganja komunalnog otpada za grad Samobor i općinu Sveta Nedjelja na jakuševačko odlagalište.

Tim je ugovorom Grad Zagreb prihvatio obavljanje te djelatnosti do zatvaranja odlagališta Prudinec-Jakuševac, a dopunom se predlaže da se otpad iz Samobora i Sv. Nedjelje na to odlagalište odlaže do njegova zatvaranja, odnosno najkasnije do kraja 2005.

Odbor za poljodjeljstvo, šumarstvo i vodoprivredu te Odbor za mjesnu samoupravu predložili su da se dopunom ugovora Grad Samobor obveže da do 1. srpnja ove godine sanira svoje odlagalište otpada Trebež, jer će u protivnom ugovor biti raskinut.

Poglavarstvo se očitovalo, na traženje Odbora za Statut, Poslovnik i propise, mišljenjem da Prijedlog zaključka o prihvaćanju obavljanja komunalne djelatnosti odlaganja otpada za grad Samobor i općinu Sveta Nedjelja nije u suprotnosti s odredbama Ugovora o jamstvu i podršci Projektu sanacije odlagališta otpada Jakuševac koji je Grad Zagreb sklopio s Europskom bankom za obnovu i razvitak i ne dovodi u pitanje njegovu provedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poglavarstvo je utvrdilo redoslijed i uvjete za povrat rente investitorima koji grade na vlastitom zemljištu, sukladno odluci Ustavnog suda, prema kojoj im je Grad dužan vratiti više od 90 milijuna kuna.

Zagrebačko poglavarstvo podimirit će dugovanje ustanove za zdravstvenu njegu u kući u iznosu od 600 tisuća kuna (osiguranom u ovogodišnjem gradskom proračunu), jer HZZO nije poštivao rok plaćanja od 90 dana, a kako pacijenti ne bi ostali bez oksigene terapije u svojim domovima.

Poglavarstvo je odoborilo financijsku potporu u iznosu od 121,5 tisuća kuna Agronomskom fakultetu za realizaciju projekta ´Uvođenje proizvodnje biodizelskog goriva u Republiku Hrvatsku´, odnosno za kupnju instrumenta analizatora za praćenje količine ulja i masnih kiselina. Tim se projektom nastoji istražiti mogućnost primjene ekološki prihvatljivijeg goriva u javnom gradskom prijevozu što je od izuzetnog interesa za grad Zagreb.

Poglavarstvo je prihvatilo plan rasporeda kioska na području Zagreba prema gradskim četvrtima i zaključke o radnom vremenu nekih ugostiteljskih objekata, te odobrilo obročnu otplatu za dospjela, a nenaplaćena potraživanja Grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara