Zagrebačkog razbojnika otkrila ljubaznost prema žrtvama

Zagrebačkog razbojnika otkrila ljubaznost prema žrtvama
ZAGREBAČKA policija otkrila je i uhitila 25-godišnjeg razbojnika za kojega njegove žrtve kažu da je na ljubazan način u posljednjih devet mjeseci opljačkao 26 zagrebačkih sportskih kladionica, poslovnica Hrvatske lutrije i trgovina.

Policija je danas izvijestila da je upravo ljubaznost razbojnika pomogla u njegovom hvatanju. Naime, analizom razbojstava otkrilo se kako je svima zajedničko da je počinitelj bio ljubazan prema žrtvama, koristeći se, među ostalim, izrazima "ribica", "mačak", "vi ste meni vrlo dragi", "ovo je pljačkica", "ja protiv vas nemam ništa osobno", "uzmi nešto novaca i za sebe" i slično.

U policiji kažu da su potom provjerama na mjestima na kojima se kreću osobe iz kriminalnog miljea i u kontaktima s doušnicima otkrili nekoliko osoba koje se na sličan način izražavaju i djelomično odgovaraju opisima razbojnika. Nakon provjere policija je izdvojila osumnjičenog 25-godišnjaka koji je odgovarao opisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o nezaposlenom ovisniku o drogama koji ranije nije bio evidentiran u policiji. On je prekjučer uhićen, a u njegovom stanu pronađena je odjeća koju su opisale žrtve razbojstava. One su ga i prepoznale u policiji, a u jednom opljačkanom objektu pronađeni su i njegovi otisci prstiju.

Osumnjičeni je nakon toga, kako kažu u policiji, priznao i opisao 26 razbojstva i jednu tešku krađu. Kazao je da je u kriminal ogrezao kako bi došao do novca za drogu i vratio dugove.

Rekao je da je razbojstva počinio plastičnim pištoljem, kupljenim na tržnici, koji je bacio u kanalizaciju. Koristio se i nožem kojeg je, kako tvrdi, skrivao u grmlju u parku kod Cvjetnog naselja, no policija nije pronašla ni pištolj ni nož.

Osumnjičeni je jučer priveden istražnom sucu, a tereti ga se za razbojstva u 17 sportskih kladionica, dvije poslovnice Hrvatske lutrije i sedam trgovinama iz kojih je odnio oko 80 tisuća kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara