zagrebačkoj mladoj violinistici Anamariji Milić III. nagrada u Bukureštu

Trinaestogodišnja zagrebačka violinistica Anamarija Milić osvojila je III. nagradu na 10. međunarodnom natjecanju "Jeunesses Musicales" koje se održalo u Bukureštu od 9. do 15. svibnja, izvijestila je danas Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika. L

Mlada violinistica osvojila je nagradu natječući se u kategoriji djece od 10 do 14 godina među devet violinista iz šest država, a u zahtjevnu je programu, uz ostalo, izvela djelo "Guslački hir" hrvatskog skladatelja Pavla Dešpalja. Na uglednom međunarodnom natjecanju u Bukureštu sudjelovalo je oko 200 violinista i flautista iz 38 država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Anamarija Milić, učenica Glazbenog učilišta "Elly Bašić" u klasi prof. Gorana Končara, do sada je osvajala brojne nagrade na natjecanjima u Zagrebu, Rimu, Goriziji, Rijeci, Beogradu i drugdje. Ona je još jedna od uspješnih učenica prof. Končara, uz Ivu Barač, koja je osvojila II. nagradu na međunarodnom natjecanju u Kijevu, ističe Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara