Zagrepčani opalili pljusku Bandiću: NE dovršenju stadiona!

NEPRIKOSNOVENI gazda u gradu Zagrebu mogao bi nakon izborne pobjede primiti prvi žestok udarac, i to od onih čiji udarci političare najviše bole - od birača. Naime, usprkos nedavnim Bandićevim najavama kako će građevinsko ruglo od maksimirskog stadiona biti dovršeno u roku od samo šest mjeseci, ukoliko tako na referendumu odluče građani Zagreba, gradonačelnikovi planovi mogli bi lako pasti u vodu.

Naime, prema istraživanju javnog mnijenja koje je proveo časopis Banka i agencija Hendal, Zagrepčani se najvećim dijelom protive izdvajanju dodatnih 200 milijuna kuna u projekt koji je već "progutao" nevjerojatnih 470 milijuna kuna.

Podsjetimo, po osvajanju vlasti u Zagrebu Bandić je za jesen najavio referendum, na kojem će građanima biti postavljeno pitanje "Želite li da se uz izdvajanje 200 milijunakuna dovrši maksimirski stadion?", te da će se na rješavanje problema maksimirskog rugla ići sukladno rezultatima referenduma.

"Uvjeren sam da će Zagrepčani odgovoriti pozitivno." - ustvrdio je tada Bandić, ali rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da se "zagrebački šerif" prevario u svojoj procjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 71 posto od 100 anketiranih građana Zagreba je na pitanje "Odobravate li kao porezni obveznik ulaganje grada Zagreba od dodatnih 200 milijuna kuna potrebnih za dovršenje maksimirskog stadiona, koji je dosad stajao 470 milijuna kuna?" odgovorilo je niječno. Samo 29 posto građana slaže se s Bandićem, koji također smatra da grad treba izdvojiti još 200 milijuna kuna za dovršenje megalomanskog projekta.

Časopis Banka naveo je par statističkih podataka koji možda najbolje objašnjavaju ovakve rezultate istraživanja; prirez od 18 posto koliko plaćaju Zagrepčani najviši je u državi, a u gradsku se blagajnu od poreza i prireza godišnje slije 2,6 milijardi kuna.

Devet posto Zagrepčana nema vodovod, odvodnju ih nema 18 posto, a 38,400 Zagrepčana je nezaposleno, pa stoga protivljenje trošenju silnih milijuna na megalomanske projekte bivše, ali i sadašnje vlasti, nije neshvatljivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara