Zagrepčani uhićeni u Zadru zbog organiziranja prostitucije

DVOJICA Zagrepčana uhićena su u zadarskoj trajektnoj luci zbog sumnje da su organizirali međunarodnu prostituciju s djevojkama koje su za oko tri tisuće eura mjesečno za njih trebale raditi u talijanskoj Bologni, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Svodnici stari 40 i 41 godinu uhićeni su u trajektnoj luci kada su s dvije, jedva punoljetne djevojke pokušali napustiti Hrvatsku i otputovati u Italiju. Djevojkama starim 18 i 19 godina u Italiji se trebala pridružiti 29-godišnjakinja, a zajedno su se trebale baviti uličnom prostitucijom.

"Dogovor je bio da novac koji bi zaradile daju osumnjičenima koji bi plaćali sve troškove, uključujući i stanovanje, dok bi djevojke primile mjesečno 3.000 eura", kazao je načelnik ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac.

Osumnjičeni su prije ukrcaja u trajekt za Italiju zaustavljeni jer su granični policajci posumnjali u podvođenje i međunarodnu prostituciju.

U policiji kažu da su dvije mlađe djevojke i uhićeni svodnici "surađivali" i ranije.

Uz pomoć trećeg muškarca, za kojim se još uvijek traga, uhićeni su svodnici djevojkama u Zagrebu osiguravali stan i pronalazili klijente.

Za seksualne usluge djevojke su naplaćivale od 600 do 750 kuna, a novac su dijelili s "poslodavcima".

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara