Zajednička akcija Koncertne direkcije Zagreb i "Školske knjige"

Koncertna direkcija Zagreb i "Školska knjiga" danas su najavili zajedničku akciju "3 za 2", kojom će pretplatnicima koncertne sezone 2005./2006. biti omogućena kupnja knjiga uz posebne pogodnosti.

Kupnjom triju naslova, knjigu s najnižom cijenom "Školska knjiga" darovat će pretplatniku.

Na popisu knjiga koje se mogu kupovati u toj akciji su i vrijedna izdanja "Školske knjige" - monografija "Hrvatska i Europa", "Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu", sabrana djela Marije Jurić Zagorke, "Pjevati iz duše" Josea Carrerasa, priručnik "125 Opera", djela iz biblioteke "Nobelovci" i vrijedni beletristički naslovi.

Ravnatelj Koncertne direkcije Saša Britvić najavio je bogat i zanimljiv program u idućoj koncertnoj sezoni, u sva četiri ciklusa.

U ciklusu "Svijet glazbe" u Zagrebu će gostovati najbolji u svijetu instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe, kao što su Ruski simfonijski orkestar, Danski nacionalni simfonijski orkestar, Komorni orkestar Lausanne, Nacionalni orkestar Toulousea, Nova japanska filharmonija, Janačekova filharmonija "Ostrava", te Zbor "Sine Nomine".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ciklusu "Forte Fortissimo" predstavit će se vrhunski glazbenici iz svijeta solističke i komorne glazbe, kao što je glasovirski duo Dezso Ranki i Edit Klukon, Varaždinski komorni orkestar, Antonio Meneses, Gudački kvartet "Juilliard", Levon Chilingirian, Gudački kvartet "Hagen", te Bruno Leonard Gelber.

Ciklus "Piano Pianissimo" okupit će ugledne domaće i strane soliste, te manje komorne sastave. Održavat će se u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma, a nastupit će Eugen Indjić, Kvartet saksofona "Riga", Jan Talich, Ansasmbl "3+", Karmen Pečar i Srebrenka Poljak, Trio "Jeruzalem", Lucija Madziar i Caspar Frantz, Puhački ansambl "Serenade Stockholm" i drugi.

Vokalni ciklus "Cantabile" predstavit će Amilu Bakšić, Ivicu Šarića, Nelli Manuilenko, Olgu i Bojana Šobera, Vokalni ansambl "Svetilen", Krešimira Špicera, Tomislava Mužeka, Giorgia Suriana i Komorni zbor Ivana Filipovića.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara