Zakon o elektroničkim medijima otvara 600 do 800 radnih mjesta

NA OKRUGLOM stolu hrvatskih lokalnih televizija, održanom danas u Rijeci, ocijenjeno je da će Zakon o elektroničkim medijima, koji je prošao prvo čitanje na Hrvatskom saboru, otvoriti mogućnost zapošljavanja 600 do 800 osoba u lokalnim elektroničkim medijima.

Većina tih radnih mjesta odnosi se na zakonsko reguliranje postojećih honorarnih i suradničkih poslova, istaknuto je na skupu, u organizaciji riječke televizije "Kanal Ri", na kojem sudjeluje osam od 14 hrvatskih lokalnih televizija.

Govoreći na okruglom stolu, ministar kulture Antun Vujić najavio je da bi se, prema prijedlogu zakona, izdvajanjem tri posto iz pretplate za HRT, što je oko 30 milijuna kuna, osnovao fond za zaštitu pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po određenim kriterijima taj bi se iznos raspodijelio lokalnim elektroničkim medijima, rekao je Vujić dodavši da to otvara mogućnost lokalne proizvodnje televizijskog programa.

Predsjednik Nacionalne udruge lokalnih televizija Denis Mikolić ocijenio je dobrim prijedlog zakona o elektroničkim medijima, smatrajući da bi se iz tog fonda moglo financijski stimulirati zapošljavanje visokoobrazovanih kadrova u lokalnim televizijama.

Na taj način, kazao je, mogao bi se riješiti problem viška ljudi na HRT-u koji bi ovako mogli naći legalan posao.

Predloženo je osnivanje vijeća koje bi ocjenjivalo koji programi lokalnih televizija zaslužuju financijsku potporu iz navedenog fonda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara