Zakrivljena plazma širine tri metra

JAPANSKA tvrtka Shinoda Plasma Corp. predstavila je nešto što do sada nitko nije uspio napraviti, zakrivljeni ekran dijagonale 125 inča, kojemu je maksimalna debljina jedan milimetar.

Ekran je širok tri metra, a visok jedan metar, koristi naprednu tvrtkinu tehnologiju PTA (plasma tube array) maksimalne rezolucije 960x360 piksela, a za rad mu je dovoljno tek 600W. Zakrivljenost ekrana omogućuje širi kut gledanja, a oštrina je jednaka i na samim rubovima.

Prethodne godine 26. listopada, ta je tvrtka predstavila 86-inčni model, kojemu je ekran visok jedan, a širok pola metra, na temelju njega će biti izrađen model ekrana 1x1 metar, koji započinje s proizvodnjom u listopadu ove godine. Predsjednik tvrtke Shinoda Plasma, Tsutae Shinoda, uvjeren je u svoj proizvod te napominje kako već neki korisnici žele u svom kućanstvu imati i prototip, jer je slika gotovo savršena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom razvoja prototipa, najviše je unaprijeđen proizvodni pogon, ali i sama svjetlina ekrana. U Shinodi su naglasili kako se trenutno koristi tek oko 60 do 70 posto potencijala PTA tehnologija. Budući razvoj Shinoda Plasme odvijat će se u suradnji s tvrtkom Hibino koja će biti zadužena za video procesor nove plazme.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara