Zamjenik gradonačelnika Splita apelira na Ministarstvo turizma da zadrže Ultra festival u Hrvatskoj

Zamjenik gradonačelnika Splita apelira na Ministarstvo turizma da zadrže Ultra festival u Hrvatskoj

Foto: Facebook Ultra Europe

ZAMJENIK GRADONAČELNIKA Splita Goran Kovačević u utorak je optužio Ministarstvo turizma da ne radi dovoljno na tome da Ultra Europe Festival ostane u Splitu i time u Hrvatskoj i pozvao ministarstvo da što prije realizira odluke dogovorene još prije dva mjeseca.

"Pomažući danas Ultru pomažemo sebi u lakšem i ekonomičnijem ostvarivanju vlastitih nastojanja pozicioniranja Splita i Hrvatske na mapi svjetskih turističkih destinacija", poručuje Kovačević u priopćenju.

Ultra privlači desetke tisuće turista

Podsjeća da Ultra Europe Festival ima velik značaj za Split, Splitsko-dalmatinsku županiju i cijelu Hrvatsku. Ultra privlači na desetke tisuća turista koji generiraju potrošnju i razvoj ugostiteljstva, osobito mladih koji će i ubuduće biti turisti, i brendira destinaciju bez troška, koji bi za marketing iznosio milijune, ističe Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog svega toga Grad Split je inicirao sastanak 'Potpore festivalu' kako bi Ultra i dalje ostala u Dalmaciji. Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva turizma i organizatori Ultre, nakon čega su dogovoreni potrebni koraci, kojima bi ostanak festivala bio neupitan. Grad Split i Županija su ispoštovali dogovoreno, što je i organizator istaknuo u svom nedavnom priopćenju, ali do danas nema obećanih konkretnih aktivnosti od strane Ministarstva turizma", navodi Kovačević i upozorava  da neaktivnost države i sporost u realizaciji donesenih odluka u dinamičnim tržišnim vremenima može ugroziti ovaj zajednički projekt i samim time dovesti do značajnih gubitaka.

"Zato još jednom pozivamo Ministarstvo turizma da brže i efikasnije realizira dogovore sa sastanka od kojega je prošlo gotovo dva mjeseca", navodi se u priopćenju.

Kovačević ističe da je Split dokazao da može organizirati festival takvog značaja kao i Tokio, Buenos Aires, Miami, Cape Town, Rio de Janeiro i dr. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara