Zapadni diplomati na Kosovu šokirani ubojstvom indijskog policajca

AMERIČKA predstavnica na Kosovu u utorak je osudila ubojstvo indijskog pripadnika međunarodnih policijskih snaga, koji je ubijen u ponedjeljak kod Leposavića.

Nova voditeljica američke misije na Kosovu Marcie Ries oštro je osudila ubojstvo pripadnika policije UN-a na Kosovu, ocijenivši da je riječ o "teškom zločinu".

"To nije samo napad na međunarodnog službenika koji je ostavio svoju zemlju kako bi radio na Kosovu, već i napad na vladavinu prava i kosovske pravosudne institucije",stoji u reagiranju Marcie Ries.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je upozorila kako je od sredine srpnja "došlo do značajne eskalacije napada na kosovsku policiju i pravosudni sustav".

"Jasno je da su kriminalni elementi odlučni da skrenu napredak koji je Kosovo zabilježilo u ispunjavanju standarda i mjerila koje su postavile SAD i UN. Ljudi koji stoje iza tih napada, tko god oni bili i kakvi god bili njihovi motivi, najviše štete Kosovu i narodu Kosova", ocijenila Ries.

Ona je pozvala sve one koji nešto znaju o tom "užasnom zločinačkom činu i o osobama koja stoje iza njega da se jave, kako bi pravda bila zadovoljena i Kosovo postalo sigurnije mjesto za sve".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara