Zapalio se motor Olujićevog luksuznog terenca

ZAGREBAČKOM odvjetniku Željku Olujiću danas iza 10 sati u vožnji Marulićevim trgom zapalio se motor skupocjenog BMW-ovog terenca X5 iz kojeg je počeo sukljati crni gusti dim, no na sreću motor se sam od sebe ugasio, pa nije došlo do požara.

Osim vatrogasaca, koji nisu imali potrebe intervenirati, na mjesto događaja došli su i policajci iz protueksplozijskog odjela koji su provjeravali je li zapaljenje motora namjerno izazvano.

Motor Olujićeva automobila zapalio se dok je njime upravljao njegov sin Fran koji je automobil zaustavio na samom ulazu u Hinu. Ispod poklopca motora i iz ispušnih cijevi počeo je sukljati gusti tamni dim, pa je Olujićev sin izašao iz automobila, a u pomoć mu je priskočio i djelatnik Hine. Na Marulićev trg iznad kojega se u jednom trenutku nadvio crni gusti dim ubrzo su došli i vatrogasci, no nije bilo potrebe za intervencijom jer se motor u međuvremenu sam ugasio.

Na karoseriji BMW-a nema vidljive štete, a u kakvom je stanju motor utvrdit će se naknadno. Automobil, koji ovisno o modelu i opremi dostiže cijenu od 60 do 120 tisuća eura, nije u voznom stanju.

Prema prvim neslužbenim informacijama, motor Olujićeva BMW-a "zakuhao" je zbog kvara na elektronici zbog čega je motor radio na najvećem broju okretaja.

Željko Olujić, koji je naknadno došao na mjesto događaja, izjavio da je s automobilom do jutros sve bilo u redu. Nesreća se dogodila samo par stotina metara od odvjetničkog ureda, na suprotnoj strani Marulićeva trga, gdje je automobil ranije bio parkiran, kazao je Olujić koji, inače, zastupa i trojicu haških optuženika Mirka Norca, Ivicu Rajića i Stjepana Šešelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara