Zaplijenjeno rekordnih 43.000 komada ecstasya

NA GRANIČNOM prijelazu Bregana policija je sinoć zaplijenila rekordnih 43.000 komada tableta ecstasyja i oko kilogram kokaina, ukupne vrijednosti oko dva milijuna kuna, izvijestila je večeras zagrebačka Policijska uprava.

To je najveća pojedinačna zapljena ecstasyja u Hrvatskoj do sada.

Policija je na izvanrednoj policijskoj konferenciji za novinare izvijestila da je droga pronađena u automobilu ´ford sierra´ 49-godišnjeg Zagrepčanina koji će tijekom večernjih sati biti prepraćen istražnom sucu Županijskog suda.

Načelnik odjela kriminaliteta droga zagrebačke policije Zoran Babić kazao je da je krijumčar s automobilom ´punim droge´ iz Slovenije u Hrvatsku ušao sinoć oko 20,40 sati na graničnom prijelazu Bregana.

Nakon pregledavanja isprava, policija je sa psom tragačem pretražila automobil zagrebačkih registracija, a kako je pas pozitivno reagirao na drogu muškarac je uhićen i odveden u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je danas pribavila sudski nalog policija je detaljno pregledala automobil. U posebno izrađenom spremniku ispod akumulatora pronađeno je 43.000 komada ecstasyja (oko 11,5 kilograma) i oko kilogram kokaina.

Zaplijenjene tablete obilježene su znakovima ´klompe´, ´buldoga´ i ´mitsubishija´.

Policiji za sada nije poznato je li droga bila namijenjena hrvatskom tržištu, a pretpostavlja se da ju je muškarac, koji ranije nije evidentiran zbog kaznenih djela, nabavio prije nekoliko dana u Nizozemskoj.

Odbijajući objaviti više pojedinosti o krijumčaru, policija je otkrila tek da je riječ o nezaposlenom Zagrepčaninu.

Policija nastavlja obradu ovog slučaja, kako bi utvrdila je li uhićeni krijumčar i organizator lanca dopremanja droge ili samo nečiji ´kurir´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara