Zašto datum na slici atentatora ne odgovara datumu ubojstva Ive Pukanića?

Zašto datum na slici atentatora ne odgovara datumu ubojstva Ive Pukanića?

DATUM koji označava kada je načinjena snimka osumnjičenika za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića koju je policija ustupila medijima ne odgovara datumu atentata. Objašnjenje smo potražili kod glasnogovornika policije Krunoslava Borovca, no on nam nije znao suvislo objasniti o kakvoj se greški radi.

>Uhićeni atentatori na Ivu Pukanića?

Likvidacija se dogodila 23. ovog mjeseca i Borovec je večeras rekao da je atentator u Nacionalovo dvorište došao u 12.40 sati, te da ga je napustio u 12.44 sati. U gornjem lijevom uglu fotografije na kojoj se vidi atentator kako s kacigom na glavi odlazi s mjesta zločina piše datum 25. 10. 2008. i vrijeme 12.44., dakle vrijeme odgovara, ali je snimka prema datumu načinjena dva dana nakon atentata!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte se baviti s time. To je vjerojatno vrijeme printanja fotografije", kazao nam je Krunoslav Borovec. No, nakon što smo mu ponovili da to ne objašnjava što vrijeme stavljeno uz datum odgovara vremenu odlaska atentatora s mjesta zločina, Borovec je ponovio da se ne bavimo s time, te poručio "objavite fotografiju ako hoćete, ako nećete, ne morate".

"Dio medija je dobio fotografiju u PDF formatu i datum označava trenutak kada je snimka prebacivana u format za tiskane medije", ustvrdio je Borovec pola sata kasnije u emisiji Otvoreno, dok je Dubravko Novak kazao da je snimka koju je policija dala medijima autentična.

C.D.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara