Zastupnik Nenadić zatražio skidanje imuniteta

SABORSKI zastupnik HDZ-a Željko Nenadić danas je na konferenciji za novinstvo u Sisku zatražio od Općinskog suda u Gvozdu da što prije podnese zahtjev za skidanjem njegovog zastupničkog imuniteta, kako bi se procesuirao njegov slučaj jer, kako je rekao, on nije počinio kazneno djelo.

Pozvao je državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića da napravi uvid u rad županijskog državnog odvjetnika u Sisku Stipe Vrdoljaka u svezi s optužnim prijedlogom koji je to državno odvjetništvo protiv njega kao ravnatelja Lječilišta Topusko podnijelo Općinskom sudu u Gvozdu.

"Vjerujem da će biti utvrđeno jako puno nepravilnosti i da će se utvrditi zašto godinu i sedam mjeseci od završetka kriminalističke policijske obrade u Lječilištu Topusko, te godinu i tri mjeseca od podizanja optužnog prijedloga moj slučaj nije procesuiran", rekao je Nenadić.

"Tražim od Općinskog suda u Gvozdu da što prije podnese zahtjev za skidanje mojeg zastupničkog imuniteta jer sam siguran da nisam kriv i da nisam počinio kazneno djelo", izjavio je Nenadić.

Kazao je da je optužni prijedlog bio podnesen uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora i da je on tada od državnog odvjetnika Vrdoljaka i predsjednika Suda u Gvozdu Josipovića tražio da se slučaj procesuira prije izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da ga Općinsko državno odvjetništvo tereti da je kao odgovorna osoba pri registraciji tvrtke TOP Terme Topusko, u vlasništvu Lječilišta Topusko, dao neistinite podatke i kao adresu tvrtke naveo adresu jednog odvjetničkog ureda u Karlovcu, dok je sjedište tvrtke u Topuskom.

Ustvrdio je "da registracija tvrtke na adresi različitoj od mjesta gdje se nalaze objekti tvrtke nije protuzakonita" i "da se radi o uobičajenom poslovnoj praksi koju koriste mnoge tvrtke".

Napomenuo je da je tvrtku TOP Terme Topusko u Karlovcu osnovalo i registriralo Lječilište Topusko uz znanje i suglasnost vlasnika Sisačko-moslavačke županije.

Konferenciji za novinstvo bio je nazočan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Šantek, koji je istaknuo "da HDZ stoji iza svojih članova koji ne krše zakon i kodeks stranke".

Pozdravio je "odluku Nenadića da mu se skine zastupnički imunitet i da pred sudom dokaže što je istina".

"To je u interesu i Nenadića i HDZ-a", rekao je Šantek.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara